Belgium

Belgian Federation

NL

Gegroet iedereen,

Welkom op de website van European Games Commission (EGC).
Hieronder geven we jullie een overzicht waarvoor de Belgische tak van de EGC voor staat en
wat wij beogen te doen.

Eerst en vooral zijn we in 2012 met het opzet gestart om in de verschillende Vlaamse provincies een Strategotoernooi te houden, om zodoende Stratego naar de mensen te brengen en iedereen de kans te geven om kennis te maken met dit mooie en spannende spel.

3 toernooien zullen worden gehouden in het voorjaar en 3 in het najaar, waaronder het jaarlijkse Vlaams Kampioenschap te Merksem (oktober) en het Belgisch Kampioenschap te Brussel (november).

Verder staat een nauw contact centraal met onze Waalse en Nederlandse collega’s en spelers.
Het is voor velen van ons een genoegen om ‘de grens’ over te steken en contact te maken met
andere spelers, andere ‘culturen’. De nauwe samenwerking met onze Waalse broeders resulteert elk jaar in een Belgisch Kampioenschap, dat telkens in de maand november wordt gehouden.

Ook beogen we om internationale contacten te onderhouden met onze Strategobroeders uit Oekraïne, Rusland en Griekenland. Dit zal in oktober uitmonden in de Mind Sports Olympiad, welke jaarlijks in Praag wordt gehouden en waar we verschillende wargamecompetities proberen samen te brengen. Ons streven is om op termijn samen te werken met de International Wargame Federatie, om via deze weg het Strategospel een vorm van wereldwijde erkenning te geven.

Graag verwelkomen we jou bij onze Stratego vriendengroep en hopelijk zien we elkaar bij een of andere gelegenheid.

Met vriendelijke groeten,

Philippe Bergiers, toernooicoordinator Belgie
+32 485. 69. 50. 90
phbergiers@yahoo.com

strategy games, Stratego, stratego tournament